Finał sezonu Le Mans Virtual Racing transmitowany na całym świecie

Finał Le Mans Virtual Series będzie transmitowany w sieci 15 i 16 stycznia 2022 roku.

Finał sezonu Le Mans Virtual Racing transmitowany na całym świecie

Wielu nadawców, w tym Motor Trend w USA oraz Eurosport w Europie i Azji, będzie transmitować w ten weekend 24-godzinny finał Le Mans Virtual Series eRacing w dniach 15 i 16 stycznia 2022 r. Organizacja wyścigu to wspólne przedsięwzięcie Motorsport Games (NASDAQ: MSGM) i Automobile Club de l’Ouest (ACO).

Specjalny program telewizyjny z tego wyjątkowego, dwudniowego wydarzenia będzie nadawany na żywo z Paryża i będzie zawierał ekspercki zespół komentatorów złożony z: Martina Havena, Chrisa McCarthy'ego, Lewisa McGlade'a oraz Bena Constandurosa. Reporterką podczas całego weekendu będzie Hayley Edmonds. W studiu będzie również obecny zawodnik WEC oraz komentator Formuły 2 i Formuły 3 - Alex Brundle.

200 wirtualnych kierowców - 39 różnych narodowości oraz 50 samochodów (po 4 zawodników na jedną maszynę).

Eurosport będzie relacjonować całe dwudniowe wydarzenie w Europie i Azji przez Eurosport Player. Globalna relacja będzie dostępna na Motorsport.tv. Ponadto przez całą dobę będzie dostępna transmisja na kanałach OTT w Europie takich, jak L’Equipe Live, Sport 10, RTBF Auvio, Viaplay i Sport 1.

Motor Trend będzie transmitować cały wirtualny wyścig w Ameryce Północnej. W ramach usługi OTT Star+ pokaże transmisję w Ameryce Łacińskiej i Brazylii. SuperSport DStv natomiast będzie emitować weekend wyścigowy na terenie Afryki.

Transmisja będzie również dostępna na oficjalnych mediach społecznościowych ACO, FIA WEC, a także stronie internetowej Le Mans Virtual Series (www.lemansvirtual.com). Relacja na żywo rozpocznie się o 7:30 EST (13:30 CET/12:30 GMT), natomiast sam wyścig o  8:00 AM EST (14:00 CET/13:00 GMT).

Więcej informacji można znaleźć TUTAJ. Wszystkie informacje o wydarzeniu można znaleźć również na stronie www.lemansvirtual.com.

 

akcje
komentarze
IndyCar i Motorsport Network łączą siły tworząc globalną ankietę
Poprzedni artykuł

IndyCar i Motorsport Network łączą siły tworząc globalną ankietę

Następny artykuł

Realteam Hydrogen i BMW Redline wygrywają wirtualne Le Mans

Realteam Hydrogen i BMW Redline wygrywają wirtualne Le Mans
Załaduj komentarze